Over Farasi-Rafiki

Eigenaresse Yvonne Huijting: “Sinds mijn 5e ben ik al helemaal in de ban van de paarden en IMG_1214 (1)alles wat daarmee te maken heeft. Na altijd op maneges gereden te hebben, heb ik op mijn 25e mijn eerste eigen paard gekregen: Catapult.
In 1997 hebben mijn man en ik de stap gezet om naar Drenthe te verhuizen. Toen kregen we ook de mogelijkheid om onze eigen kudde te gaan houden. De kudde bestaat nu uit 7 paarden en 1 shetlander.

Mijn hele werkzame leven ben ik al werkzaam in de zakelijke dienstverlening. Op dit moment werk ik als interim specialist onder andere als trainer / coach en opleider. Om me verder te bekwamen op het gebied van (paarden)coaching heb ik de opleiding ondernemende paardencoach bij het EOCP gevolgd. In januari 2014 is de opleiding met goed gevolg afgesloten. Het is me inmiddels meer dan duidelijk geworden dat ik heel veel voldoening haal uit de combinatie van werk en passie, te weten paardencoaching.”

Jezelf blijven ontwikkelen is erg belangrijk, juist als coach. In november 2014 heb ik de Opleiding tot Autismevriendelijke! Coach® / autismecoach bij Auticomm afgerond.Auticomm profiel
In juni 2016 heb ik een aanvullende opleiding gedaan bij Caprilli Coaching op gebied van systemisch coachen met paarden.
Sinds maart 2017 zetten wij, ter ondersteuning van het coachen met paarden, ook een van onze honden (Lara) in. Lara wordt ingezet als aanvulling op het coachen met de paarden en dan in het bijzonder voor mensen die te maken hebben met rouw- en verliesverwerking, trauma’s, omgaan met stress en PTSS.

Hoe het begon met de paardencoaching in Drenthe

Het begon in augustus 2012 met een sessie Paardenspiegelen door Paulette van Hezik van Coeurage uit Rumpt. Zij maakte gebruik van onze paarden Rafiki, Catapult en Terror Ted en de sessie vond plaats op ons terrein. De deelnemers wisten niet goed wat ze konden verwachten. Want paarden, daar reed je toch alleen op? Maar nee, ze kunnen zoveel meer! Dat hebben de deelnemers zelf ondervonden. Ze waren na afloop enthousiast over wat het spiegelen met paarden met ze heeft gedaan. Hiervan hebben ze nog bijna dagelijks profijt. Na dit te hebben meegemaakt, stond het voor mij vast: dit is wat ik wil. In 2013 heb ik dan echt de stap gezet: het coachen met paarden.

Onze topper van die dag, Rafiki, was onvergetelijk in haar kwaliteiten. Helaas is ze eind 2012 hoofd Rafikioverleden aan de gevolgen van koliek. Het was dan ook niet moeilijk een naam te vinden voor mijn coachingsactiviteiten. Haar naam, Rafiki, betekent “vriend” in het Swahili en farasi betekent paard. Dit maakt samen: paard-en-vriend, Je doet het SAMEN!
Helaas is inmiddels ook Catapult overleden als gevolg van zijn leeftijd. Hij is 30 jaar geworden en wij hebben meer dan 25 jaar van hem mogen genieten!