Het traject bij de GGZ is afgelopen, hoe dan verder?

Wat als de behandelingen bij de GGZ stoppen maar je eigenlijk niet klaar bent om het helemaal alleen te doen?

Afgelopen week zijn we gestart met een mooi traject: ondersteuning na afloop van een GGZ-traject.

Wij worden regelmatig benaderd door mensen die het traject bij de GGZ gaan afsluiten of reeds hebben afgesloten. Dat wil nog niet zeggen dat mensen ook daadwerkelijk klaar zijn.
Helaas ervaren deze mensen nog belemmeringen bij hun verdere ontwikkeling dan wel invulling van hun leven na het traject, zowel in privé als zakelijk.

De stap om het helemaal zonder begeleiding te doen, is voor veel mensen te groot. Ze voelen zich nog niet zeker genoeg. Gelukkig wordt dit ook steeds meer onderkend door de GGZ zelf en gaan ze vroegtijdig op zoek naar begeleiding voor de periode na de behandeling/therapie.
Deze mensen komen vaak uit bij de WMO voor invulling van de verdere begeleiding of ze betalen dit uit eigen middelen. Wij hebben hele positieve ervaringen met dit ‘na-traject’.

Het traject waar we nu mee gestart zijn, is ook via bemiddeling van een GGZ-psycholoog tot stand gekomen. Voor de betreffende gemeente waar onze coachee woont, hadden we geen overeenkomst met de WMO. Door tussenkomst en aanbeveling van de behandelende psycholoog is het uiteindelijk tot een speciale maatwerkovereenkomst gekomen.
Inmiddels lopen er meer van deze verzoeken vanuit gemeenten en organisaties als MEE om te kijken wat mogelijk is via deze constructie.
Fijn dat mensen op deze manier toch de gelegenheid krijgen een op maat gemaakt traject te volgen. Het is ook mooi om te zien dat de medewerkers bij gemeente en instanties zoals MEE en gebiedsteams hier in meedenken en -werken.

Loopt je traject bij de GGZ binnenkort af en is dit voor jou herkenbaar? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking, met ons en onze manier van werken.
Wij hebben contacten met diverse gemeenten om je begeleiding via de WMO gefinancierd te krijgen.
Voor gemeenten waar wij niet bij de WMO zijn aangesloten, is het is wellicht ook mogelijk om via een aparte maatwerkovereenkomst toch de kosten via de WMO vergoed te kunnen krijgen. Uiteraard moet dit individueel bekeken worden.

Voor onze coachee stopt de behandeling van de GGZ-psycholoog binnenkort. Hoe mooi zou het zijn als de trajecten van GGZ en onze begeleiding (deels) naast elkaar konden lopen? Dan zouden we over en weer de resultaten kunnen bespreken en van elkaar kunnen leren.

Wie weet gebeurt dat in de toekomst nog…

Een gedachte over “Het traject bij de GGZ is afgelopen, hoe dan verder?

  1. kobie

    Wat bijzonder en fijn dat het jullie is gelukt om deze manier van samenwerken voor elkaar hebben gekregen. Uit eigen ervaring weet ik dat toen de GGZ stopte ik nog midden in een ontwikkeling zat. Ik voelde me in de steek gelaten. Gelukkig had ik nog een advertentie van Farasi Rafiki liggen. De advertentie bleef me aanspreken en ik heb een afspraak gemaakt. Tot op heden heb ik er geen moment spijt van gehad. Ik hoop dan ook dat dit “kleine” begin verder ontwikkeld kan worden.

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *