Coaching met paarden en honden, verslag van een sessie

IMG_0829

We zaten buiten, het was nog heerlijk nazomer weer. Hoe gaat het met je, vroegen we. Nou, antwoordde ze, niet zo goed. Na de vorige keer ging ik blij weg. Ik wilde dat gevoel vasthouden. Helaas was het druk

Lees verder

Keuzes

IMG_0425

Tijdens een van mijn vele wandelingen met de honden kwamen mijn gedachten op keuzes maken. Mijn conclusie was soms moet je keuzes maken, punt! Het is niet altijd makkelijk, keuzes maken. Waar baseer je je

Lees verder

Coaching met hond en paard

Moon en Lara

Bij Farasi-Rafiki coachen we met paarden én hond. We zijn van mening dat deze combinatie veel toevoegt aan onze werkwijze. Onderstaande is gebaseerd op onze eigen ervaringen.

Waarom deze combinatie? Allereerst de overeenkomsten tussen paard en hond

Lees verder

Leiderschap

IMG_0022 (1)

Het was een mooie zonnige dag, nog niet te warm en daar kwam onze coachee aan. Zijn doel voor deze dag: werken aan zijn leiderschapskwaliteiten. Hij was vol zelfvertrouwen. Eigenlijk vond hij dat hij het niet nodig had. Dat het niet altijd goed liep

Lees verder

Terror Ted

Terror Ted

Terror Ted

Het wordt eens tijd dat Terror Ted (Tedje) z’n eigen blog krijgt. Meestal gaat het over de grote mannen. Tedje verdient het om in de schijnwerpers te staan. Zijn naam alleen al zorgt vaak voor enige hilariteit. Ach ja, what’s in a name… Gelukkig

Lees verder

Intervisie

Intervisie

Intervisie: een georganiseerd gesprek tussen mensen die werkzaam of in opleiding zijn in hetzelfde vakgebied. Het is een zelfhulpmethode waarmee collega’s elkaar helpen om beter te worden in hun werk.
Op internet heb ik een schematisch overzicht gevonden (www.Intervisie.nl)

Het gaat om

Lees verder

Grenzen verleggen

FullSizeRender

We hebben het er vaak over met onze coachees: grenzen verleggen. Onbekende gebieden verkennen, uitdagingen aangaan.

En dat is precies wat we de afgelopen periode zelf ook gedaan hebben. Soms op werkgebied, soms op privégebied, soms gecombineerd. Beide gebieden even uitdagend én leuk!

De eerste

Lees verder

Coach Café

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het is alweer een week of 2 geleden dat we verwacht werden bij Coach café in Zwolle. Een initiatief van Annemieke ter Avest en Jeanet Visscher.

Annemieke is mij zeer bekend. Zij is degene die mij gecoacht heeft met mijn eigen paarden als niet paardencoach (zie een eerder blog). En dat was fantastisch!

<p style="margin: 0in; font-family

Lees verder

Kracht van de kudde

IMG_4618 (1)

Wat is leiderschap?

 

Een van de definities is:
Leiderschap is een proces waarbij een individu een groep van individuen beïnvloedt om een bepaald doel te bereiken. Vaak is dit iemand die een leidinggevende positie heeft binnen de desbetreffende groep, maar dit is geen vereiste.

 

<p style="margin: 0in; font-family: Calibri

Lees verder

Loopbaan coaching met paarden

IMG_6188

Het meest bekend van mensen coachen met paarden is de persoonlijke ontwikkeling van iemand begeleiden.
Naast deze persoonlijke ontwikkeling zijn er nog tal van andere mogelijkheden, bijvoorbeeld voor mensen met ASS, PTSS of andere trauma’s, rouw- en verliesverwerking en nog veel meer.

Loopbaan

Lees verder