Lara’s Blog

Dit is het eerste blog van Lara, onze coachhond. Vanaf nu probeer ik regelmatig een blog te IMG_5521plaatsen over de belevenissen van en met Lara.

Nadat we in februari 2016 onze oude Duitse Herder moesten laten inslapen, gingen we rustig op zoek naar een hond voor erbij. We hadden namelijk toen alleen nog Mickey.
In de Nederlandse asielen waren geen geschikte honden te vinden. Toen zag ik een foto van Lara (toen nog Vlada) op internet. Ze stond ter adoptie via de stichting My Martin. Zij halen (straat)honden vanuit Rusland naar o.a. Nederland.
Er was geen discussie mogelijk: Lara werd ons nieuwe maatje. We hebben haar eind februari 2016 van Schiphol gehaald. Vanaf de eerste minuut was het goed. We hadden ook Mickey meegenomen en ook die kennismaking verliep vlekkeloos.
We genieten nu al bijna 2 jaar van haar. Ze is super lief maar ook heerlijk ondeugend, kortom ze is gewoon hond.

In een eerder blog heb ik al verteld hoe Lara begonnen is als coachhond. Voor degenen die dat niet hebben gelezen, nog even in het kort het verhaal.
Na een heftige sessie met de paarden, hebben we in overleg met de coachee, de honden erbij gelaten. Lara was degene die meteen naar de coachee ging en hem troostte. Op deze manier kon de spanning afvloeien en ging de coachee redelijk ontspannen weer naar huis.
Dit kon natuurlijk toeval zijn. Maar na nog een paar van deze ervaringen was het duidelijk: we hadden een geboren coachhond in huis. Om dit toch zeker te weten, heb ik een workshop gevolgd bij Danielle Spenner. Het was overduidelijk: Lara is een natuurtalent op het gebied van coachen.

Lara op bezoek bij Echos Homes

Langzamerhand zijn we haar steeds meer gaan inzetten bij het coachen. En dan altijd in combinatie met coaching met paarden. Lara is bij het voor- en nagesprek aanwezig om zo voor meer ontspanning te zorgen bij de coachee. Ze reageert op de emoties die bij de coachee spelen. Vaak gaat het dan om mensen met PTSS of trauma’s.

De laatste tijd gaat ze ook mee als coachhond naar andere locaties, bijvoorbeeld bij iemand

thuis of mee naar The Colony. The Colony is een initiatief van de Johannes Post Kazerne in Havelte. Daar worden militairen geplaatst die tijdelijk hun eigen functie niet kunnen uitoefenen door fysieke of psychische problemen.
We nemen Lara dan mee zodat we makkelijker in gesprek komen met de mensen, Lara zorgt dan voor afleiding en het afvloeien van spanning.

Lara is zeer aaibaar en iedereen reageert heel positief op haar aanwezigheid. We vinden het nu tijd geworden voor haar eigen blog. We nemen haar steeds meer mee. Bijvoorbeeld naar een presentatie over PTSS, waar ze dan als steun dient voor degene die de presentaties geeft.

Bijgaand filmpje geeft een beetje een indruk over wat ze doet.

Uiteraard waken we ervoor haar niet teveel te belasten. We zorgen ervoor dat Lara naast haar IMG_4802coachwerk voldoende kan uitrazen en gewoon hond kan zijn. Haar maatjes Mickey en Chaplin (eveneens geadopteerd via MyMartin) zorgen daar mede voor.
We hopen dat Chaplin in de toekomst ook als coachhond kan fungeren zodat we ze kunnen afwisselen. Gezien zijn karakter zien we dat wel zitten. We wachten dat gewoon af en als de tijd rijp is, komt het vanzelf. Chaplin is een (straat) hond uit Rusland en heeft een super karakter.

2 gedachten over “Lara’s Blog

  1. Farasi Bericht auteur

    Beste Marion,

    Hartelijk dank voor je reactie.
    Alvast heel veel succes met jullie Rushond. Hopelijk hebben jullie straks net zo veel plezier met hem/haar als wij met onze Rushonden.

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *