Coaching te Paard

Het is ook mogelijk coaching te paard te volgen. Het doel hiervan is onder andere meer een eenheid te vormen met je paard. Niet alleen voor angstige of onzekere ruiters. Ook als je wedstrijden rijdt of met een jong paard aan de slag gaat, kunnen wij je daarbij helpen.
Wij werken hiervoor samen met een professionele instructeur: Wil van Eerden – van ‘t Schip. Lees hieronder haar verhaal.

Wil is gespecialiseerd in de klassieke rijkunst. Ze heeft de opleiding tot instructeur gevolgd in Deurne.
Als instructrice heeft ze ervaring met en op alle niveau’s. Zelf heeft ze wedstrijdervaring tot ZZ-Zwaar niveau met verschillende paarden.
Naast de gewone dressuur geeft ze ook les in bijv. bitloos rijden.

De nadruk in de lessen ligt op het ontspannen en correct rijden van het paard. Dit wordt o.a. bereikt door ontspanningsoefeningen te doen te paard. Door haar rustige manier van lesgeven is het ook bijzonder geschikt voor de wat onzekere of angstige ruiter.

Naast de gewone dressuurlessen voor (wedstrijd) combinaties, begeleid Wil ook diegene die zelf hun paard willen beleren en de verdere africhting van het jonge paard. Hierbij wordt altijd gekeken naar wat een combinatie aan kan en altijd vanuit de rust en vertrouwen. Er wordt niets overhaast.Nirvana

Samen met Wil heb ik Nirvana (zie foto) beleerd en verder opgeleid. Omdat hij zo groot is (1,85 mtr) hebben we alles heel rustig aan gedaan. Vanuit vertrouwen zijn we te werk gegaan en dit heeft geresulteerd in een fantastisch te rijden paard. Hij is uitgebracht tot en met L2 dressuur totdat een blessure roet in het eten gooide. Nirvana wordt nu nog af en toe recreatief gereden. Het is overigens niet het enige paard die ik samen met Wil heb beleerd.

Haar ervaring bestrijkt vele jaren en niet alleen in lesgeven. Zo heeft ze, samen met haar man, een aantal maneges gerund. Onder haar leerlingen onder meer een Drenths kampioen en een Nederlands kampioen. Verder heeft ze ervaring in het geven van lessen volgens de leer van Antoine de Both, longeren aan de dubbele longe.
Haar instructeurs waren onder andere Arie Schram en Rien van de Schaft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *