Over Farasi-Rafiki

De eigenaren van Farasi-Rafiki zijn Albert Noordkamp en Yvonne Huijting.
Eigenaresse Yvonne: “Sinds mijn 5e ben ik al helemaal in de ban van de paarden en
alles wat

Moon

Yvonne met Moon

daarmee te maken heeft. Na altijd op maneges gereden te hebben, heb ik op mijn 25e mijn eerste eigen paard gekregen: Catapult.
In 1997 hebben mijn man en ik de stap gezet om naar Drenthe te verhuizen. Toen kregen we ook de mogelijkheid om onze eigen kudde te gaan houden. De kudde bestaat nu uit 6 paarden en 2 shetlanders.

Zowel Yvonne als Albert zijn hun werkzame leven gestart in de zakelijke dienstverlening. Ze hebben veel ervaring als interim specialist onder andere als trainer / coach en opleider. Om ons verder te bekwamen op het gebied van (paarden)coaching hebben we de opleiding ondernemende paardencoach bij het EOCP gevolgd. In januari 2014 is de opleiding met goed gevolg afgesloten. Het is ons inmiddels meer dan duidelijk geworden dat we heel veel voldoening halen uit de combinatie van werk en passie, te weten paardencoaching.”

DSC00418

Albert

Jezelf blijven ontwikkelen is erg belangrijk, juist als coach. In november 2014 heeft Yvonne de Opleiding tot Autismevriendelijke! Coach® / autismecoach bij Auticomm afgerond.
In juni 2016 hebben we een aanvullende opleiding gedaan bij Caprilli Coaching op gebied van systemisch coachen met paarden.
Sinds maart 2017 zetten wij, ter ondersteuning van het coachen met paarden, ook een van onze honden (Lara) in. Lara wordt ingezet als aanvulling op het coachen met de paarden en dan in het bijzonder voor mensen die te maken hebben met rouw- en verliesverwerking, trauma’s, omgaan met stress en PTSS.
Jaarlijks volgen we bijscholingen en/of nieuwe opleidingen op ons vakgebied en op het gebied van algemene coaching. 

Hoe het begon met de paardencoaching in Drenthe

Het begon in augustus 2012 met een sessie Paardenspiegelen door Paulette van Hezik van Coeurage uit Rumpt. Zij maakte gebruik van onze paarden Rafiki, Catapult en Terror Ted en de sessie vond plaats op ons terrein. De deelnemers wisten niet goed wat ze konden verwachten. Want paarden, daar reed je toch alleen op? Maar nee, ze kunnen zoveel meer! Dat hebben de deelnemers zelf ondervonden. Ze waren na afloop enthousiast over wat het spiegelen met paarden met ze heeft gedaan. Hiervan hebben ze nog bijna dagelijks profijt. Na dit te hebben meegemaakt, stond het voor mij vast: dit is wat ik wil. In 2013 heb ik dan echt de stap gezet: het coachen met paarden.

Onze topper van die dag, Rafiki, was onvergetelijk in haar kwaliteiten. Helaas is ze eind 2012 hoofd Rafikioverleden aan de gevolgen van koliek. Het was dan ook niet moeilijk een naam te vinden voor mijn coachingsactiviteiten. Haar naam, Rafiki, betekent “vriend” in het Swahili en farasi betekent paard. Dit maakt samen: paard-en-vriend, Je doet het SAMEN!
Helaas is inmiddels ook Catapult overleden als gevolg van zijn leeftijd. Hij is 30 jaar geworden en wij hebben meer dan 25 jaar van hem mogen genieten!