Tedje

De kwaliteiten van Terror Ted (Tedje) heb ik al eerder besproken.
Deze keer opnieuw de toegevoegde waarde van Ted bij het coachen. In eerste instantie is zijn formaat reden om verbaasd of misschien wel beledigd te zijn. Dat verandert snel als ze eenmaal kennis gemaakt hebben en gewerkt hebben met Ted.
Dan verandert de verbazing in puur enthousiasme!

Tedje lijkt zo’n kleine lieve knuffelbeer en daar kun je je mooi in vergissen als coachee. Uiteraard doet Ted met coachen niet onder voor een van de grote paarden. Het formaat van Tedje maakt het mogelijk ook eens wat anders te doen met een sessie. Zo gaan we voor de afwisseling met Tedje wandelen in het bos.

Op deze manier komen de coachees allerlei obstakels tegen waar ze oplossingen voor moeten bedenken: boomstammen over het pad, een beekje waar je over/door moet enz. En wie denkt dat Tedje makkelijk volgt, die komt bedrogen uit. Hij heeft daar zo zijn eigen ideeën over (het blijft natuurlijk een shetlander) en het is aan de coachee om hem te overtuigen mee te gaan. Hoe doe je dat? Door maar te gaan en te verwachten dat hij meegaat of door te trekken of juist door contact te maken en samen te lopen.

Het maakt niet zo veel uit of je in de bak staat of aan het wandelen bent, het coachen blijft hetzelfde. Hoe zit je in je vel, waar zit je met je gedachten, ben je overtuigd van jezelf? Zomaar wat vragen die gedurende de wandeling op kunnen komen. En net zoals met het werken in de bak, reageert Tedje daarop. Soms door stil te gaan staan, om te draaien of zich af te sluiten. Het zijn mooie confrontaties waardoor mensen zich bewust worden van de zaken die spelen. Die bewustwording helpt de coachee in zijn of haar ontwikkeling. Wij zijn graag in de natuur en wat is er dan mooier om onze omgeving, het Drents Friese Wold, te benutten?

Wij hebben gemerkt dat het wandelen en in de natuur zijn voor meer ontspanning zorgt. Dat komt het proces ten goede. Voor ons is het een mooie aanvulling op het coachen in de bak of op het land. Voor de coachee is het verrassend om op deze manier bezig te zijn waardoor er mooie stappen kunnen worden gezet.

Dus wie denkt dat Tedje alleen maar een lieve en grappige shetlander is, kom eens kennismaken en laat je verrassen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *