Afwisseling

Soms weet je meteen waar je het over wil hebben en soms weet je niet waar je moet beginnen…
Niet omdat je geen onderwerpen hebt misschien wel te veel. Of er zijn zaken waar je wel over wil schrijven maar niet kan of andersom, zaken waar je wel over kan schrijven maar niet wil. Dat niet willen heeft met verschillende dingen te maken: de anonimiteit van mensen willen waarborgen, geen energie in dingen willen stoppen die toch niet veranderen en je je dus met andere, leukere of mooiere dingen bezig kan houden.

Een van die mooiere dingen was bijvoorbeeld het afsluiten van een traject. Iemand zien groeien van niet weten hoe of wat naar iemand die sterk in zijn schoenen staat en zich niet meer zo makkelijk uit het veld laat slaan. Beter weten wat je zelf wil en het patroon bij anderen zien. Ervaren dat voor jezelf kiezen positieve effecten heeft, ook en juist op anderen in je omgeving. Onze Ted heeft hierbij (weer) een bijzondere rol gespeeld. Door zijn formaat weet hij steeds mensen te verrassen. Zoals al eerder aangegeven, doet hij niet onder voor een van de grotere paarden.

Nog een mooie terugkoppeling van een van onze coachees dat ze meteen wat dingen in de praktijk heeft gebracht op het werk. Voorheen liet ze het een beetje over zich heen komen en nu heeft ze het ‘gewoon’ aangepakt met het gewenste resultaat! Een mooi samenspel van de hele kudde heeft haar de benodigde inzichten gegeven.

Afgelopen periode nog een hele mooie en bijzondere sessie mogen begeleiden. In verband met de privacy van die persoon kan ik daar niet teveel over kwijt. Wel dat Moon een hoofdrol had. Bijzonder dat hij zoveel impact kan hebben op iemand alleen al door zijn ‘zijn’. Kippenvel!

En dan natuurlijk nog de filmopnames van een minidocumentaire voor een afstudeeropdracht. Complimenten voor de dames die de opnames hebben gemaakt zonder dat het effect had op de sessie. Uiteraard heel veel bewondering voor onze coachee die zich kwetsbaar durfde op te stellen en zijn verhaal heeft gedeeld. Tuurlijk was er enige spanning bij de coachee maar het feit dat hij er durfde te staan en wetende wat er de afgelopen periode allemaal is gebeurd, en er dan zo staan. Petje af! Wat een ontwikkeling heeft hij doorgemaakt.
In de voorbereiding op het filmen heeft Lara haar toegevoegde waarde weer bewezen. Op het juiste moment even naar de coachee en de spanning laten afvloeien.

Trots op onze coachees en natuurlijk onze dieren, genieten van het werk wat we doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *