Ervaringen Open Bedrijvendag Westerveld 07-11-2015

Dit jaar deden we voor het eerst mee met de open bedrijvendagen op 7 november. Twitter en facebook profielfoto
We hebben dit samen gedaan met Autobedrijf Van der Zweerde uit Nijensleek. Waarom? Nou de combi van paarden en LandRovers is een hele goede match. Niet alleen omdat LandRovers goede trekwagens zijn voor de trailer maar ze hebben ook een bepaalde uitstraling en die uitstraling past goed bij Farasi-Rafiki.

We zijn zelf in het gelukkige bezit van 2 LandRover Defenders 110. Waarbij 1 een hele speciale is: een van de laatste uitvoeringen van LandRover van de Defender. Hiervan rijden er niet zoveel rond in Nederland. En deze speciale IMG_2209Adventure-uitvoering hadden we meegenomen naar de beurs.
Verder is het rijden met een LandRover in vergelijking met veel andere auto’s toch spartaanser en no-nonsens karakter.

Speciaal voor deze dag hebben we een filmpje gemaakt: Pas de deux met Moon en een LandRover 90 zodat ‘Je doet het samen’ duidelijk kan worden gemaakt. Het filmpje kan hier bekeken worden.

Zowel het coachen met paarden als het autorijden en het paardrijden gaat om de samenwerking. En hier komt het weer mooi bij elkaar. Hoewel coachen met paarden misschien wat zweverig lijkt, is het dat totaal niet.
Het paard is geen tovenaar, er komt geen magie aan te pas. Het paard fungeert als spiegel. Spiegel van je eigen gedachten en (non-verbaal) gedrag.

We hebben veel leuke en mooie gesprekken gehad over wat het coachen met paarden kan doen voor mensen. Waar het je bij kan helpen, hoe je het kan inzetten. En dan blijkt steeds weer dat het coachen met paarden voor heel veel zaken gebruikt kan worden.

Persoonlijke ontwikkeling, teambuilding, werken aan stress, aanpakken van onzekerheid, rouw en verliesverwerking. Maar ook: de omgang met je eigen paard. Daar kunnen we ook bij helpen. IMG_2054En dan juist door niet met je eigen paard aan de slag te gaan maar met een ander, onbekend, paard en het verschil of juist de overeenkomst te ervaren.

Het coachen met paarden is geen wondermiddel. Uiteindelijk doet de coachee het zelf. Vaak is het traject intensief en confronterend. Niet altijd makkelijk maar het gaat niet alleen om het doel maar ook zeker om de reis er naartoe. Onderweg kom je allerlei zaken tegen die je dan met de nieuw verworven kennis aan kan.

Het is elke keer weer heel mooi om mensen in gesprek te gaan en uit te leggen hoe het coachen met paarden werkt.

Het verrassende van zo’n open bedrijvendag is de ontmoeting met andere mensen met andere ideeën en dat geeft ons ook steeds weer nieuwe inzichten en ideeën.

Leuk is ook om collega’s te ontmoeten en te overleggen over mogelijke samenwerking maar ook ondernemers uit hele andere branches en te kijken naar mogelijkheden.
En misschien lijkt het op het eerste gezicht soms vreemde combinaties. Door even verder te kijken zie je het verband en de mogelijkheden.

Al met al een zeer geslaagde dag. En het heeft ons veel opgeleverd, en nee daar bedoelen we niet direct opdrachten mee maar wel inzichten, volop nieuwe ideeën en nieuwe contacten.

IMG_2213

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *