Stage

Een tijdje geleden hadden we stagiaire Anouk van de opleiding PMT-BA op bezoek. PMT-BA staat voor Psychomotorische Therapie en Bewegingsagogie.
Een hele mond vol! Wat leer je tijdens deze studie? Dit is de omschrijving van de opleiding: In de psychomotorische therapie leer je mensen met psychische klachten hoe zij anders met hun klachten kunnen omgaan. Je creëert zogenaamde beweegsituaties. Zo’n situatie heeft als doel dat een cliënt zijn klachten fysiek ervaart (dit noemen we lichaamservaringen) of bepaalde gedragspatronen herkent in zijn eigen bewegingsgedrag (dit noemen we dan weer bewegingservaringen), waardoor de cliënt het ontstaan van of het omgaan met klachten zelf (nog sterker) kan beïnvloeden.

Anouk ging kijken welke invloed coaching met paarden heeft op het lijf van de coachee. En of de coachee zich daar ook bewust van is.
Als de coachee zich daar bewust van is, wat doet hij/zij er dan mee. Zo nee, hoe kan je iemand daar bewust van maken.
Anouk heeft alleen geobserveerd tijdens het voor- en nagesprek en tijdens de sessie met de paarden.  Uiteraard heeft zij zelf ook mogen ervaren wat het coachen met paarden inhoudt.
Ze vond het een mooie en intensieve ervaring.
Wat opviel was dat er veel raakvlakken zijn met PMT en het coachen met paarden. Ze gaf aan dat ze dezelfde signalen bij de paarden en de coachee heeft gezien die wij benoemden en dat ze ook dezelfde vragen zou stellen.

In het geval van Anouk ging het om een stage van 1 dag. Het was super interessant voor ons allemaal.
Het lijkt me mooi om meer samen te werken met de opleiding om ervaringen uit te wisselen en zo van elkaar te kunnen leren.

Heb je interesse in een stage bij ons? Neem dan contact met ons op dan kunnen we de mogelijkheden bespreken.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *