Coach Café

Het is alweer een week of 2 geleden dat we verwacht werden bij Coach café in Zwolle. Een initiatief van Annemieke ter Avest en Jeanet Visscher.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Annemieke is mij zeer bekend. Zij is degene die mij gecoacht heeft met mijn eigen paarden als niet paardencoach (zie een eerder blog). En dat was fantastisch!

Jeanet heeft een achtergrond bij de bank. Er was meteen een klik.
Het Coach café was op een woensdagavond bij de Stadshoeve in Zwolle. Het was die avond super mooi weer en de plek was geweldig, midden in een park.
De bedoeling was mensen op een laagdrempelige manier kennis laten maken met verschillende soorten van coaching.
De opzet en presentatie van de coaches was informeel. Vanwege het mooie weer had iedereen op het terras een plekje gezocht. Wij hadden een super plek: je kon niet om ons heen. Lara was natuurlijk de aandachtstrekker!
 

Het was de eerste keer dat dit coach café werd gehouden. Het was dan ook moeilijk in te schatten hoeveel mensen er zouden komen. Helemaal met het warme weer. Voor de gelegenheid hadden we Lara meegenomen. Een paard is toch wat lastiger. Hoewel het gezien de plek achteraf wel mogelijk was Afbeeldingsresultaat voor stadshoeve stadshagen zwollegeweest.
Nadat we onze plek hadden ingericht, hebben we lekker in het zonnetje gewacht op de eerste bezoekers met Lara als publiekstrekker. Het blijft ons verbazen dat Lara zo’n aantrekkingskracht uitoefent op mensen. Ook op mensen die eigenlijk niet zo veel met honden/dieren hebben. Ze weet ook wanneer ze aan het ‘werk’ is en wanneer niet. Vrij snel kwam voor ons al de eerste bezoeker. Een jonge dame met autisme.

Ze was zeer geïnteresseerd in het werken met dieren en vooral honden. Ze had al ervaring dat honden haar kunnen helpen en is zelf in het bezit van een jonge hond. Ze hoopt dat hij zich ook zo kan ontwikkelen.
Daarna kwamen er steeds wat mensen langs, het volgde elkaar mooi op zodat we voor iedereen tijd hadden.

Op een gegeven moment was het tijd voor onze workshop. Inmiddels hadden zich al wat mensen verzameld. Voor ons was deze opzet van een workshop ook nieuw. Met de paarden geven we wel vaker workshops maar nog niet eerder met Lara op deze manier.

 

De workshop was interactief. De deelnemers liepen 1 of 2 ronden met Lara. Aan de hand van de reactie van Lara en de persoon volgde een uitleg. Het verschil met de eerste of tweede ronde was voor anderen OLYMPUS DIGITAL CAMERAgoed te zien.
Mooi om te zien dat een kleine aanwijzing al tot verandering kan leiden. Net als met de paarden, draait het erom je bewust te worden van datgene wat je doet, wat je bezighoudt. Bewustwording is het begin. Vandaar kan je verder.
Onnodig te vertellen dat we supertrots zijn op Lara. Het was voor haar ook de eerste keer dat we op deze manier met haar werkten. En wat pakt ze dat goed op. Iedere wandeling opnieuw was ze alert ondanks het warme weer.
Voor je het weet zit de tijd van de workshop er dan al weer op. Nog even napraten en dan blijkt dat het wandelen met de hond heel veel impact kan hebben.
Graag wil ik ook nog een keer de achtergrond van Lara onder de aandacht brengen. We hebben Lara geadopteerd uit Rusland (via de MyMartin). Ze is daar op straat gevonden. We zagen haar op internet en waren op slag verliefd. Op dat moment hadden we nooit kunnen vermoeden wat voor talent zij heeft. Dat zij bijzonder is, dat zagen we wel. Wie had dat ooit verwacht : van straathond naar coachhond.

 

Dankzij Lara hebben we veel aanspraak gehad en mensen kunnen interesseren voor het coachen met hond en paard. Mooi om dit meer bekendheid te geven. Wat voor ons inmiddels normaal is (werken met dieren), blijkt toch iedere keer weer heel bijzonder.

IMG_6325

Lara op de terugweg

Na de workshop hebben we Lara goed in de gaten gehouden om te peilen of het niet teveel voor haar was. Gelukkig was dat niet het geval. Bovendien werd ze de rest van de avond geknuffeld door de 2 zoons van Annemieke. Wat wil je als hond nog meer???
 

Al met al een geslaagde avond. We kijken al uit naar het volgende coach café. Misschien dan zelfs met paard en hond…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *