Grenzen verleggen

We hebben het er vaak over met onze coachees: grenzen verleggen. Onbekende gebiedenFullSizeRender verkennen, uitdagingen aangaan.

En dat is precies wat we de afgelopen periode zelf ook gedaan hebben. Soms op werkgebied, soms op privégebied, soms gecombineerd. Beide gebieden even uitdagend én leuk!

De eerste keer grenzen verleggen was alweer een paar weken geleden tijden de LRCH Ladies Day. Samen met mijn schoonzus (en naamgenoot) een dagje terreinrijden, cocktails maken en vooral genieten!
Het genieten is zeker gelukt De grenzen wat laten opschuiven ook… Waar ik aan het begin van de dag zei: nou dat ga ik echt niet doen, deden we aan het eind van de dag gewoon een extra rondje…IMG_6352

Wat natuurlijk heel goed geholpen heeft, is dat er een instructeur meeliep. Hij vertelde je precies hoe en wat je het beste kon doen maar uiteindelijk moet je het wel zelf doen. Hé dat is herkenbaar, we zeggen ook tegen onze coachees hoe ze het kunnen doen maar ze moeten wel zelf de stappen zetten. Weten hoe het voelt, is belangrijk. Nou hebben we daar wel voldoende ervaring mee.
Kicken trouwens als het allemaal lukt en heel voorzichtig ook trots zijn op wat je hebt gedaan.

Een week of wat later onze 2e uitdaging. Tijdens een event van ca. 600 mensen als co-trainer er staan. 
Ook hier was een goede voorbereiding het halve werk. Tijdens een workshop van de initiatiefnemer, hebben we zelf mogen ondervinden hoe het is om bijv. planken door te slaan 36177496_10204966975371152_2674546340754620416_oen pijlen te breken met je keel.

Door de goede opbouw van de workshop voelden de stappen heel natuurlijk. Het helpt natuurlijk ook als je een super enthousiaste trainer hebt. Eentje die alles vanuit het positieve benaderd. Als je iets niet wil doen, is dat jouw keuze en dat is goed. Jij hebt op dat moment de keuze gemaakt om iets niet te doen omdat het bijv. op dat moment niet goed voelde, je was er nog niet aan toe én je was sterk genoeg om voor jezelf te kiezen.
Vorige week was dan het event. Met een enthousiaste trainersgroep zijn we aan de slag gegaan. Het valt nog niet mee om zoveel mensen iets te laten doen. Zeker niet als sommige echt het nut er niet van inzien en liever ergens anders zouden zijn geweest.
Ook hier weer een mooie opbouw waardoor vrijwel iedereen vanzelfsprekend de opvolgende oefeningen deed. Mooie gesprekken gevoerd en zeker uit mijn comfortzone gestapt. Het is namelijk nogal een verschil of je met 1 persoon, 10 personen of een team van ca 28 mensen werkt. Als je er dan eenmaal staat en de energie voelt van de anderen dan ga je er voor. Super dat we hieraan hebben kunnen meewerken. En het heeft zeker mijn grenzen verlegd en die van mijn partner: hij heeft ‘gewoon’ over vuur gelopen (hoe was het spreekwoord ook al weer?).

 

Trouwens over grenzen verleggen gesproken… In september is er weer een trainingsweekend Natuurlijk Leiderschap. Ook daar worden grenzen verlegd. Uiteraard werken we met de paarden maar ook met de honden en met… Nou ja, dat is nog een (soort van) verrassing. Het heeft in ieder geval met veel PK’s te maken, met inzicht, met een beetje lef en met leiderschap.IMG_6291 Wil je hier niets van missen? Kijk dan op hier voor meer informatie en inschrijving.

Op een ander vlak ook grenzen verlegd, want begonnen aan een nieuwe intensieve opleiding. En, het wordt bijna eentonig, hier ook weer fijne, enthousiaste mensen ontmoet. We gaan samen een traject lopen. Misschien niet altijd makkelijk, wel uitdagend.

Ik vind het heel belangrijk dat ik mezelf blijf ontwikkelen. Hoe kan je dat anders aan je coachees vertellen?

Alvast heel goed weekend en geniet van het mooie weer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *